İrmik Helvası




Malzemeler
2 su bardak irmik
3,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
1 paket tereyağı (margarin )
1 paket vanilin 

Hafta sonu denediğim,tarifini çok sevdiğim ve mesleğinde çok iyi bir aşçı olan Alev arkadaşım dan aldım. Mutlaka deneyin derim .. 
Yapılışı : 
İrmiği,ve  yağı  tencereye koyun. En kısık ateşte, yaklaşık 45-50 dakika boyunca kavurun. İrmiklerin rengi dönünceye kadar kavurmanız gerekiyor. Zaten irmik helvası yapmanın tek zor tarafı da burası. :) Başka bir tencereye  3,5 su bardağı suyu ve şekeri kaynatın. İrmiğin kavrulması bitince, bu karışımı irmiğin üzerine dökün. Yine kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Göbek atmaya başlayınca,vanilyayı ekleyin kapağını kapatın ve suyunu iyice çekmesi için biraz ocak üzerinde bırakın. Suyunu çekince altını kapatın. Bir süre dinlendirdikten sonra, üzerini isteğinize göre süsleyip ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.  

Yorumlar

Popüler Yayınlar