Zeytinyağlı Deniz Börülcesi

                                 Zeytinyağlı Deniz Börülcesi
Malzemeler
1 demet deniz börülcesi
3 diş sarımsak
½ çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı beyaz üzüm sirkesi
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı pul biber


Hazırlanışı
Hafta sonu pazardan aldığım ve zevkle haşlayıp yediğim ilkbahar yaz aylarının vazgeçilmez bir o kadar da hafif salatası denemenizi tavsiye ediyorum . :)

Bir tencere kaynar suya 3 diş sarımsak ekleyin, pişmiş sarımsağın verdiği rayiha ve yaydığı az koku bu tarifin püf noktası aslında. Kaynar suya 1 demet deniz börülcesini de ekleyerek 7-8 dakika haşlayın. Haşlandığını anlamak için 1 dal börülceyi sap kısmından tutarak çekin, rahatça çıkıyorsa olmuş demektir. Haşlanan börülceleri soğumaları için süzgece alın. Soğuyunca saplarından tutarak odunsu kısımlarından ayıklayın ve bir kaseye alın. Sosu için ½ çay bardağı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı beyaz üzüm sirkesi, 1 çorba kaşığı nar ekşini ve pul biberi karıştırın. Ayıklanmış börülceleri sos ile iyice karıştırarak servis tabağına alın. Afiyet olsun...



Yorumlar

Popüler Yayınlar