Hurma gençlik iksiri

Hurmanın Muhteşem Faydaları
En çok ramazan ayında tükettiğimiz hurmanın faydaları saymakla bitmiyor.

Hurma, içerisinde magnezyum, potasyum, kalsiyum, sodyum, demir klor, fosfor barındırmakla beraber, vitaminlerden de B grubu, A, C vitaminlerini ve ayrıca beta-karoten barındırmaktadır.

Gün içerisinde 2 adet hurma tüketmenin kabızlığa, sindirim problemlerine, zayıflığa, iştahsızlığa, mide bulantılarına, kalp sorunlarına ve kanser dâhil olmak üzere pek çok hastalığa iyi geldiği biliniyor.

 
Hurma, çocuklarda sağlıklı bir şekilde büyüme sağlayan, besin değeri yüksek olan bir meyvedir.

Beta-karoten içeren hurma, göz sağlığı için özellikle de halk arasında tavukkarası olarak bilinen gece körlüğüne oldukça faydalıdır.

Emzirme döneminde süt miktarını artırmak için hurma, iyi bir seçimdir.

Hurma, lif oranı çok yüksek bir meyvedir ve bu özelliğinden dolayı kabızlık yaşayanların kurtarıcısıdır.

Kilo alamayanlar için de çok faydalı olan hurmanın kalori değeri yüksektir. Hurma, %60 oranında şekerden oluşur.

Kalp ritim bozukluğuna çok faydalı olan hurma, kötü kolesterolü düşürür.

Karaciğer yağlanmasına karşı kalkan görevi görür. Özellikle, alkol tüketen biriyseniz toksik madde atımı ve karaciğer yağlanması için hurma iyi bir tercih olacaktır.

Hurmanın içinde 20 çeşit farklı aminoasit vardır. Böylece hücrelerin yaşlanmalarını önler, yani gençlik iksiri olarak da tanımlanabilir.

İçerisinde yüksek oranda B vitamini barındırması nedeniyle, depresyona ve sinir hastalıklarına iyi gelir.

Hurmayı aç karnına tüketmek, barsak parazitlerini yok eder.

Hurma, kısacası kansere karşı koruyan doğal ilaçtır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar