Birlikte Yiyin Zayıflayın!


Besin çeşitliliği ; Tüm besin gruplarından ölçülü biçimde tüketmek, diyet listelerinden kurtulmanızı sağlar. Ancak besin gruplarını tanımalısınız.





Nohut- Kırmızı Biber ; Bu ikili enerji verir. Her 5 kadından biri, demir minerallerini eksik alır. Demir açısından zengin mineralleri bol miktarda tüketmek bile, vücudun demiri işleme sokmaması halinde işe yaramıyor. Bitkisel kaynaktan alınan demirin emilimi daha düşük oluyor.










Nohut- kırmızı Biber ; Nohuttan gelen demirin boşa gitmemesi için, yemeğin içine C vitamini içeren kırmızı biberi ekleyin. Böylece C vitamini, demirin hücrelere girmesini sağlar. Humusun üzerine kırmızı biber ekleyebilir veya salatalarınıza nohut ve kırmızı biber katabilirsiniz.
Ispanak – Avokado ; 
C ve E vitaminlerinin yetersiz alımı sağlımızı kötü etkiliyor. Ispanak lutein ve A vitamini içeriyor. Avokado ise, A, C ve E vitaminleri açısından zengindir. Ayrıca avokado, lutein ve A vitaminlerinin emilmesini sağlayan yağları içerir. Birlikte tüketin.
Yoğurt – Keten tohumu ; Probiyotik içeriği ile bağırsak dostu olan yoğurt, omega-3 kaynağı keten tohumu ile karıştırıldığında, sindirim sistemini devreye sokuyor .
Brokoli – yumurta ; Kadınlar her ay adet öncesinde huzursuz günler geçirebiliyor. Eğer siz de bu durumdaysanız, besin kombinasyonunuzu brokoli ve yumurtaya çevirin. PMS, yani premenstrualsendrom denilen adet öncesi fiziksel ve ruhsal değişimden kurtulun
Brokoli – yumurta
PMS’in en önemli endenlerinden biri vitamin ve mineral yetersizliğidir. PMS şikayeti olan kadınların %30-40’ı kalsiyum ve D vitamini eksikliği yaşar. Kalsiyum ve D vitaminini doğru beslenmeye eklemek, sizi adet öncesi gereksiz yemekten de korur.


Domates- Zeytinyağı
Vücut için bilinen en etkili antioksidan olan likopen, en çok domateste bulunur. Domatesin içindeki likopenin, yağda eriyen bir besin olması, zeytinyağı sayesinde emilimini arttıracaktır.
Yulaf –elma
Betaglukan, yulafın etken maddelerinden biridir. Kalp krizi riskini azaltır. Elma ise, içindeki pektin maddesi ile kötü kolesterol LDL’yi düşürür. Kahvaltıda süt, yulaf ve elma karışımı yiyebilirsiniz

Yorumlar

Popüler Yayınlar